02 Nisan 2009

Guiza Sami Yen' e 2 Hafta Önce Geldi.

Türkie' nin İspanya' ya 2 - 1 yenilmesinden sonra ilk aklıma gelen başlık bu oldu. Galatasaraylı Hakan Balta' yı 1' e 1 de geçti Fenerbahçeli Guiza ve gol pasını verdi. Kadıköydeki derbi' de Servet' i bir kez bile olsun geçememişti. Maç hakkında şu iyi oynadı bu kötü oynadı diyemeyeceğim. Hatta hiç yorumda bulunmayacağım. Büyük takım olmadığımız bir kez daha ortaya çıktı. Avrupa şampiyonasının konjonktürel(siyasette çok kullanıyorlar bu lafı) bir olay olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Artık işimiz Bosna' nın puan kaybetmesine ve bizim Bosna' yı deplasmanda yenmemize bağlı... Yani çok zor...

31 Mart 2009

Kaderin Cilvesine Bak

Robert Enke 1977 Almanya doğumlu. Kendisini ilk Fenerbahçe' ye geldiği zaman tanımıştım. Sadece 1 maç oynayıp İspanya' ya dönen tecrübeli kaleci şimdilerde Bundesliga takımlarından Hannover' in kalesini koruyor. Hannover Bundes Liga' nın 56 golle en fazla gol yiyen takımı ünvanına sahip. Ama Enke Almanya Milli Takımının kalesini de koruyor aynı zamanda. Bizim oyuncu öğütücü başkanlarımız sanırım o zamanlar değerini anlayamamışlar.

Golü atan mı yoksa bu adam mı?

Ekvator' un Brezilya ile 1 - 1 berabere kaldığı maçta, Ev sahibi Ekvator' un 89. dakika' da gelen golü sonrası tribünden bir manzara. Sanırım bu adam Noboa(Ekvator' un beraberlik sayısını kaydeden futbolcu)' dan daha fırsatçı :)

30 Mart 2009

Türkiye vs. İspanya Maçı ATV'de!

Çarşamba günü Ali Sami Yen Stad' ında İspanya ile karşılaşacağız. Maç saat 21:00' de başlayacak ve ATV' den naklen yayınlanacak.

Bu tür maçları kendi evimizde oynarken çok zorlanıyoruz. Umuyorum ki maçtan galibiyetle ayrılırız ancak diğer maçın (Bosna - Belçika) skoruna göre beraberlikte iyi sonuç olacaktır. İspanyollar yenilmezlik ünvanlarını korumak için çıkacaklar sahaya, başka türlü motive olmalarıda imkansız bence, çünkü zaten onları 2010' da dünya kupası organizasyonunda izleyeceğiz.

Maçı İngiliz Michael Riley' in yöneteceğini de not edelim...

Arda Turan

Arda Fifa.com' da yapılan röportajda Liverpool veya Juventus' ta oynamak istediğini söylemiş. Liverpool çok yakışır Arda' ya ama Juventus' u tercih etmesini istemem. Düşünsenize Arda - Gerard - Torres yanyana oynuyor. Spormax' e hemen üye olurum sırf bu yüzden...

Turkcell Süper Ligi Sevmemin 8 nedeni

İngiliz The Sun gazetesinde "Premier League' i sevmenin 10 nedeni" başlıklı bir haber okumuştum geçenlerde.Transfer çılgınlıklarından tutun, Hull City' nin başarısına bir çok neden yazmışlar. Bu haberi okurken aklıma "Acaba biz neden Turkcell Süper Ligi seviyoruz?" sorusu geldi. İşte cevabım...

- Sivasspor' un zirveyi kimseye kaptırmıyor olması.
- 3 büyüklerin kolay yenilebilen takımlar haline gelmesi.
- Trabzonspor' un da yıllar sonra şampiyonluk yarışında olması
- 5 takımın şampiyonluk mücadelesi vermesi
- Takımların küme düşmemek için verdikleri mücadele (özellikle Kocaelispor)
- Kol bastılar, çuku çukular (Youla' nın gol sevinci), 61, 27, 16 dakikalarındaki özel şovlar
- Yapılan transferler (Kewell, Baros, Tabata, Bilica vs.)
- Hakem hataları, tartışmalı pozisyonlar ve bunlar üzerine yapılan sayısız futbol geyikleri

Nesin sen Ramos?

Bazı sporcuların üstün fiziksel yetenekleri beni her zaman etkilemiştir. Zaman zaman bu adamların gerçekten doğa üstü güçleri olduğunu düşünürüm. Normal insanlara göre daha gelişmiş oldukları apaçık ortada. Bu tip sporculara verebileceğim en önemli örnek NBA' de Cleveland forması giyen Lebron James'ti.
İspanya-Türkiye maçından sonra Sergio Ramos' u da bu sınıfa dahil etmiş bulunuyorum. Adam 90. dakika olmuş sanki maç yeni başlamış gibi koşuyordu. Kendisine başlıktaki gibi seslenmek istiyorum. Nesin sen Ramos?

Messi & Eto'o & Henry

Barcelona bu seneki performansı ile tartışmasız Avrupa liglerindeki en iyi takımlardan biri, belkide en iyisi.Maç başına 3 gol ortalama ile Avrupa' nın büyük liglerinin en fazla gol atan takımı. Onları Real Madrid ve BayernMünih izliyor. Bunda forvet hattındaki üçlünün büyük katkısı var. Barcelona' nın 84 golünün 59' u bu 3lü tarafından atılmış.Böyle giderlerse yakında bir rekorunda sahibi olacaklar. Di Stefano, Puskas ve Del Sol (Real Madrid)' un 1960-61 sezonunda kırdığı en fazla gol atma rekorunu 8 gol daha atarlarsa ele geçirmiş olacaklar.
Bu rekoru kıracakları kesin gibi gözüküyor ancak kendilerinden kişisel olarak bir ricam olacak. Maçın 90 dakika olduğunu, golleri ilk yarım saatte atınca 3 puan' dan daha fazla puan almayacaklarını ve bunu yaptıklarında bizim keyfimizi kaçırdıklarını unutmasınlar...