28 Mart 2009

Böyle bir takımı kim çalıştırsa başarılı olamaz?

Arjantin Milli Takım' ının Venezuella ile oynadığı maçı seyrederken aklımdan geçen soru bu oldu. Futbolda mücadele etmezsen istersen en iyi futbolculara sahip ol başarılı olamazsın ama bu Arjantin takımı inanılmaz bir takım bence. Dünyanın en iyi futbolcularını barındırıyor ve çoğuda Avrupanın en iyi liglerinde oynuyorlar. Ölüleri bile önüne gelen takımı ezer geçer...
İlk 11 kadrosu bu şekilde :
Juan Pablo Carrizo (Lazio) - Javier Zanetti (Inter Milan), Gabriel Heinze (Real Madrid), Marcos Angeleri (Estudiantes) - Javier Mascherano (Liverpool), Fernando Gago (Real Madrid), Maximiliano Rodriguez (Atletico Madrid), Jonas Gutierrez (Newcastle United) - Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Carlos Tevez (Manchester United)
Yedekler arasında da Martin Demichelis (Bayern Munich), Lisandro Lopez (FC Porto), Diego Milito (Genoa), Water Samuel (Inter Milan), Juan Sebastian Veron (Estudiantes) gibi deneyimli ve yıldız oyuncularda var.

2010 Dünya Kupası Elemeleri Maç Sonuçları

Avrupa
(Grup 1)
Malta 0 - 3 Danimarka
Arnavutluk 0 - 1 Macaristan
Portekiz 0 - 0 İsveç

(Grup 2)
Lüksemburg 0 - 4 Letonya
Moldova 0 - 2 İsviçre
İsrail 1 - 1 Yunanistan

(Grup 3)
Kuzey İrlanda 3 - 2 Polanya
Slovenya 0 - 0 Çek Cumhuriyeti

(Grup 4)
Rusya 2 - 0 Azerbaycan
Galler 2 - 0 Finlandiya
Almanya 4 - 0 Liechtenstein

(Grup 5)
Ermenistan 2 - 2 Estonya
Belçika 2 - 4 Bosna hersek
İspanya 1 - 0 Türkiye

(Grup 7)
Romanya 2 - 3 Sırbistan
Litvanya 0 - 1 Fransa

(Grup 8)
Kıbrıs Rum Kesimi 2 - 1 Gürcistan
İrlanda 1 - 1 Bulgaristan
Karadağ 0 - 2 İtalya

(Grup 9)
Hollanda 3 - 0 İskoçya

Güney Amerika
Uruguay 2 - 0 Paraguay
Arjantin 4 - 0 Venezuela

Ronaldo Nerelerdeydin?

Ronaldo en beğendiğim futbolculardan birisidir. Özellikle Barcelona' da oynadığı zamanlar hem kendi kariyeri hemde futbol açısından muhteşem gollerdi. Sürati, çalımları ve attığı golleri izledikçe mest olurdum. Şimdi ülkesinde Corinthias klübünde futbol yaşamını sürdürüyor. Yaşadığı sakatlıklar O'nun Avrupa futbol' undan uzaklaşmasına neden oldu.
Şimdilerde 2010 yılında futbolu bırakmayı düşündüğünü açıklamış. İnsan keşke o sakatlıkları yaşamasada onu daha çok izleyebilseydik demeden edemiyor.

Boynumuz Bükük Ayrıldık Bernabéu' dan

Çok ümitliydim maçtan önce. Bir çok kişinin fark yiyeceğimizi düşündüğü maça çokta iyi başladık. Nihat veya Semih o vuruşları gole çevirseydi. Arda o depardan sonra topu iyi kontrol edip Casillas' ı mağlup edebilseydi sanırım bu maçtan en az bir puan çıkartırdık. Golü yedikten sonra ise zaten İspanya al gülüm ver gülüme döndü. O saatten sonra hiç bir şey yapamazdık zaten.
Bu maç sonrasında da gördük ki İspanya ligi ile Türkiye ligi arasındaki kalite farkını. İspanya oyuncularının çoğu kendi liglerindeki takımlarda mücadele ediyor. Fizik gücü olarak ne kadar diri olduklarını 60. dk' dan sonra çok daha net gördük.
Şimdi Ali Sami Yen' de kozlarımızı paylaşacağız. Daha stresli bir maça çıkacağız. Bosna' nın Belçika'yı deplasmanda yenmesi bizim artık mutlak galibiyet almamızı gerektiriyor. Çarşamba günü İspanya'yı yenersek, Bosna-Beliçika' da berabere kalırsa o zaman 2ncilik şansımız artacak.

27 Mart 2009

Başka Galatasaray Yok!

İspanya Maçı NTV' de


Ercan Taner' in anlatımı ve Rıdvan Dilmen' in yorumları ile keyifli bir milli maç izleyeceğiz. Maç 28 Mart Cumartesi TSİ ile saat 23:00' de ekranlara gelecek. Türkiye' de ki spiker - yorumcu ikilileri arasında bence en iyisi bu ikili. Teşekkürler NTV.

İspanya Vs. Türkiye


Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim İspanya karşısında milli takımımızın şu 11 ile sahaya çıkacağını açıkladı :
Volkan - Gökhan, Emre Aşık, Hakan Balta, İbrahim Üzülmez - Tuncay, Aurelio, Emre, Arda - Semih, Nihat

Rakibimiz İspanya' nın ise maça şu onbirle başlaması bekleniyor :
Casillas - S.Ramos, Albiol, Pique, Capdevilla - Cazorla, Senna, X.Alonso, Xavi - Torres, Llorente

İbra' nın Partneri Aguero...


La Liga' nın yıldızlarına İtalyan takımlarının ilgisi sürüyor. Bu yıldızlardan biride Aguero. Maradona' nın damadı Aguero' yu İnter almak istiyor. Atletico' ya 20 milyon euro ve David Suazo' yu teklif edecek olan İnter, bakalım nasıl bir cevap alacak? Bu tür oyuncuların Serie A' ya gitmesini pek istemiyorum. Ancak İnter' in Atletico' dan daha iyi bir takım olması Aguero' yu cezbedebilir.

Santiago Bernabéu Stadyumu

Milli takımımız Cumartesi günü İspanya ile deplasmanda karşılaşacak. Bende maçın oynanacağı stad olan Bernabéu hakkın sizlerle bir kaç satır paylaşmak istedim. 1944 yılında yapımına başlanan stad 1947 yılında açılmış. Real Madrid bu stadın ev sahibi takımı. 1953 yılında 120.000 kişilik kapasitesi olmasına rağmen, ilerleyen yıllarda UEFA standardlarına uymak için stadın tamamı koltuklu hale getirilmiş. Bu nedenle şuanki seyirci kapasitesi 80.000 civarındadır. Stad 2010 yılında Şampiyonlar ligi finaline' de ev sahipliği yapacak.

26 Mart 2009

Ancelotti @ Real Madrid?


Perez Real Madrid başkanı olması durumunda takımın başına Milan teknik Direktörü Carlo Ancelotti' yi getirmeyi planladığı söyleniyor. Perez' in Ancelotti' den bu konuda söz aldığı ve Real Madrid' i dünyanın en büyüğü yapmak için 300 milyon euroluk bir harcama yapacağı da konuşuluyor. Real Madrid' in başkan adayı Florentino Perez' in transfer listesinde Kaka, Cristiano Ronaldo, Steven Gerrard ve Karim Benzema' nın da başı çektiği ve bu transferleri seçim malzemesi olarak kullanacağı gelen haberler arasında.

David Silva Juventus Yolcusu...


Valencia' nın yıldızları transfer piyasasını hareketlendirdi. Sezonun bitmesine bir kaç ay kala transferler konuşulmaya başlandı bile. Valencia' nın yıldız orta saha oyuncusu David Silva' nın Juventus' a transfer olacağı söyleniyor. Valencia' nın 18 milyon euroluk teklifi geri çevirdiği ve 30-35 milyon euro istediği gelen haberler arasında...

Rafa, Albiol'u alabilecek mi?


İspanyol Marca gazetesi Liverpool menajeri Rafa Benitez' in, sezon sonunda Agger ile anlaşılamaması durumunda Valencia' dan Raul Albiol' u kadrosuna katmak istediğini yazdı. Rafa' nın Raul Albiol için 9,6 milyon euro' yu gözden çıkardığı söyleniyor. Ekonomik krizdeki Valencia hangi yıldızlarını satacak, bekleyip göreceğiz...

Biz Seni Sevinmek İçin Sevmedik



Mutlu Yıllar Morgan De Sanctis